top of page
Liederkreis-Oulujarvi-3 (1).jpg

Liederkreis-Oulujärvi

Kolmen naisen roadtrip saksalaisen vaellusromantiikan innoittamana.

Kolme naista matkaa Oulujärven ympäri saksalaisen vaellusromantiikan inspiroimana ja R. Schumannin laulusarjan (Liederkreis op. 39) säestämänä.

Liederkreis, der Kreis, tarkoittaa suomeksi kehää, ympyrää, sykliä. Joseph von Eichendorffin (1788–1857) kahteentoista runoon sävelletty laulukehä tarkoittaa myös elämänsykliä. Sarjan useat runot tapahtuvat metsässä ja luontokuvauksia on paljon. Visuaalinen konsertti rakentuu matkalla olemisen maisemasta ja sarjan syklisyyden teemasta. Laulut esitetään Oulujärven kehällä vaeltaen ja jokainen teksti saa erilaisen maiseman, joka lopulta kiertyy yhdeksi. 

Tämän sivun kuvat: Maiju Pohjanheimo

”Täydellä syyllä on sanottu, että romanttisten novellien ja romaanien sankarit ovat melkein aina matkoilla. Ajan muodin mukaisesti ei mies – – saanut olla sidottu mihinkään toimeen tai ammattiin; hänen täytyi, niin kauan kuin romaani jatkui, ’vapaana huomioidentekijänä’ kulkea kaikkien niiden seutujen halki, missä toiminta tapahtui.” – Yrjö Hirn

Liederkreis_Oulujarvi_1.jpg

Työryhmä

Mezzosopraano — Annemari Moilanen

Pianisti — Laura Heikkilä

Musiikki — Robert Schumann: Liederkreis op. 39 (1840)

Lyriikka — Joseph von Eichendorff

Dramaturgia & ohjaus & runot — Jenni Kinnunen

Lisäksi tekstiotteita — Yrjö Hirn 1926: Vanhat postivaunut ja muutamia niiden matkustajia. Suom. Alvari Rinne. Otava: Helsinki.

Videokuvaus & editointi — Sami Mustonen

Valokuvaus — Maiju Pohjanheimo

Still-kuva-5.jpg
bottom of page